Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αθλητικές ομάδες της Θεσσαλονίκης

Ο Π.Α.Ο.Κ.  ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1926 από Κωνσταντινουπολίτες πρόσφυγες που ακολούθησαν την ανταλλαγή πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Νωρίτερα είχε ιδρυθεί στην πόλη η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών.
Η Π.Α.Ε. Άρης είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη Θεσσαλονίκης. Έδρα του είναι το στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο στις 25 Μαρτίου 1914 και υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωσή της.
Ο Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς με έδρα του την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1926. Ο σύλλογος διατηρεί τα εξής τμήματα: ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης κ.ά.
Ο Αγροτικός Αστέρας είναι ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1932 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό γήπεδο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Η Χ.Α.Ν.Θ. (Χριστινική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) ιδρύθηκε επίσημα το 1921 σαν Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό. Καλλιεργεί αθλητικά τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβησης, ιστιοπλοϊας και στίβου.
Πληροφορίες που βρήκε ο Θοδωρής Τ.  

1 σχόλιο: